Bemutatkozom

Érzések - Alkotás - Fejlődés - Az önismeret csodálatos útja

Bemutatkozom


Faludi Anita vagyok


pedagógus,
személyiségfejlesztő,
művészetterápiás foglalkoztató

1990 óta folyamatosan olyan munkakörökben mozgok, amelyekben az emberekkel való kapcsolat, mások segítése, valamint útmutatás és tanítás áll a középpontban. 2000 után kezdtem kimondottan tanárként tevékenykedni. Munkáim során sokrétű tapasztalatra tettem szert, hiszen tanítottam általános alsó tagozatos kisiskolásoktól kezdve középiskolásokon keresztül egészen a felnőttekig nagyon sok osztályt és csoportot állami iskolában, alapítványi iskolában, főállásban és óraadóként, közoktatásban és tanfolyami keretek között, nappali és esti képzésben egyaránt.

Úgy vélem, hogy minden életszakasznak és élethelyzetnek ugyanúgy megvannak a maga szépségei és küzdelmei, és bármilyen életkorban képesek vagyunk fejlődni egészen halálunkig, egyszerűen csak észre kell vennünk, és meg kell ragadnunk ehhez a kínálkozó lehetőségeket. Ennek felismerése vezetett el olyan irányokba és képzések felé, mint a játék alkalmazása az oktatásban és nevelésben, valamint a művészetterápia.

A művészetterápia több irányzatával is megismerkedtem, és kipróbáltam. Miután saját élményeken keresztül megtapasztalhattam a hatásait, úgy gondoltam, szeretném ezt a tapasztalatot átadni, és hozzásegíteni másokat is hasonló élményekhez. Néhány éve a dr. Antalfai Márta által kidolgozott Katarzisz Komplex Művészetterápia® módszere mellett köteleztem el magam. Úgy gondolom, hogy az általam megismertek közül ez a módszer áll hozzám a legközelebb, és ebben a módszerben tudok leginkább hitelesen és hatásosan működni.

Jelenleg tanítok, és művészetterápiás foglalkozásokat tartok különböző csoportokban és korosztályban. Szabadidőmben színezek, mandalákat készítek, és természetesen folyamatosan képzem és fejlesztem magam.