Bejegyzések

 • Őszi nap-éj egyenlőség rituálé
  A nap-éj egyenlőség az energiák elmozdulását is jelenti. Az északi féltekén az energia befelé irányul, és felkészülünk a hidegebb hónapokra. A levelek lehullanak a fákról, amikor a Földanya lelassul, és minket is erre ösztönöz.
 • A nyár ünnepe
  Noha a nyári napforduló napja június 21-e, mi mégis 24-én tartjuk a nyár ünnepét. Ennek oka a juliánus naptár bevezetése előtti naptár sajátossága és a tényleges naptári évek közti különbség.
 • Kékszemű tavaszi üzenet
  Csukás István: Tavaszi vers Az ablakhoz nyomul az orgona,az ablaküvegen át rám nevet,amit nem tudok megunni soha,a kékszemű tavaszi üzenet.
 • A gyűrű
  Egyszer egy indiai hercegnő az édesapjától kapott gyűrűvel felkeresett egy hindu bölcset. Azt kérte tőle, hogy véssen a gyűrűbe olyan bölcsességet, mely a szomorú napokban vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, a boldog időszakokban pedig óvatosságra inti. A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyűrűt. Egyetlen szót vésett bele: “ELMÚLIK”
 • OROSZLÁN
  “Mások legyőzéséhez erő kell, de önmagunk legyőzéséhez belső erősség.” (LAO-CE) Üzenet: Cselekszem Az Oroszlán legmélyebb motivációja az a vágy, hogy korlátozás nélkül éljen és valósítsa meg önmagát. A Rák passzív, befogadó magatartását aktív cselekvés váltja fel, amely kisugárzik környezetére és befolyásolja. … az Oroszlán saját teremtéseiben, nemző- és teremtő erejében ismeri fel önmagát. … az […]
 • RÁK
  “Bármit is állít a filozófia, az érzésednek higgy! Az soha nem csap be.” (Friedrich Von Sallet) Az állatöv negyedik jegye Üzenete: Érzek A Rák felel meg az érzelmi befolyásolhatóságnak, ellentétben a logikus-analitikus szemléletmóddal, amely az előző szakaszt, az Ikreket jellemezte. A Rák teszi bensővé, “emészti meg” azokat a tapasztalatokat és benyomásokat, amelyeket az Ikrek gyűjtött […]