Rólam

Faludi Anita vagyok

pedagógus, egészségvédő és fejlesztő művészetterapeuta,
komplex művészeti terapeuta jelölt

1990 óta folyamatosan olyan munkakörökben mozgok, amelyekben az emberekkel való kapcsolat, mások segítése, valamint útmutatás és tanítás áll a középpontban. 2000 után kezdtem kimondottan tanárként tevékenykedni. Munkáim során sokrétű tapasztalatra tettem szert, hiszen tanítottam általános alsó tagozatos kisiskolásoktól kezdve középiskolásokon keresztül egészen a felnőttekig nagyon sok osztályt és csoportot állami iskolában, alapítványi iskolában, főállásban és óraadóként, közoktatásban és tanfolyami keretek között, nappali és esti képzésben.

Négy gyermekem van – hárman már beléptek a felnőttek világába, egy pedig erősen közelít felé, – így az anyaság szépségeit, nehézségeit és küzdelmeit is egyaránt bőségesen tapasztalhatom.

Úgy gondolom, hogy minden életszakasznak és élethelyzetnek ugyanúgy megvannak a maga szépségei és küzdelmei, és bármilyen életkorban képesek vagyunk fejlődni egészen halálunkig, egyszerűen csak észre kell vennünk, és meg kell ragadnunk ehhez a kínálkozó lehetőségeket. Ennek felismerése és a tanárként eltöltött évek vezettek el olyan irányokba és képzések felé, mint

  • Játék alkalmazása az oktatásban és nevelésben,
  • Lelki egészségvédelem és személyiségfejlesztés a KKM módszerével
  • Személyiségfejlesztés tematikus komplex művészetterápiával
  • Egészségvédő és fejlesztő művészetterapeuta,
  • Komplex művészeti terapeuta.

A művészetterápia több irányzatával is megismerkedtem, és kipróbáltam. Miután saját élményeken keresztül megtapasztalhattam a hatásait, úgy gondoltam, szeretném ezt a tapasztalatot átadni, és hozzásegíteni másokat is hasonló élményekhez. Néhány éve a dr. Antalfai Márta által kidolgozott Katarzisz Komplex Művészetterápia® (KKM) módszere mellett köteleztem el magam és belekóstoltam a Kincskereső Meseterápia® módszerébe is. Az általam megismertek közül ezek állnak hozzám a legközelebb, és ezekben a módszerekben tudok leginkább hitelesen és hatásosan működni.

Jelenleg tanítok, és művészetterápiás foglalkozásokat tartok különböző csoportokban és korosztályban. Szabadidőmben színezek, mandalákat készítek, és természetesen folyamatosan képzem és fejlesztem magam. A Lélektündér nevet egy igen kedves ismerősömtől kaptam.