Rólam

Faludi Anita vagyok

pedagógus, egészségvédő és fejlesztő művészetterapeuta,
komplex művészeti terapeuta

1990 óta folyamatosan olyan munkakörökben mozgok, amelyekben az emberekkel való kapcsolat, mások segítése, valamint útmutatás és tanítás áll a középpontban. 2000 után kezdtem kimondottan tanárként tevékenykedni. Munkáim során sokrétű tapasztalatra tettem szert, hiszen tanítottam általános alsó tagozatos kisiskolásoktól kezdve középiskolásokon keresztül egészen a felnőttekig nagyon sok osztályt és csoportot állami iskolában, alapítványi iskolában, főállásban és óraadóként, közoktatásban és tanfolyami keretek között, nappali és esti képzésben.

Négy gyermekem van – hárman már beléptek a felnőttek világába, egy pedig erősen közelít felé, – így az anyaság szépségeit, nehézségeit és küzdelmeit is egyaránt bőségesen tapasztalhatom.


Úgy gondolom, hogy minden életszakasznak és élethelyzetnek ugyanúgy megvannak a maga szépségei és küzdelmei, és bármilyen életkorban képesek vagyunk fejlődni egészen halálunkig, egyszerűen csak észre kell vennünk, és meg kell ragadnunk ehhez a kínálkozó lehetőségeket. Ennek felismerése és a tanárként eltöltött évek vezettek el olyan irányokba és képzések felé, mint

  • Játék alkalmazása az oktatásban és nevelésben,
  • Lelki egészségvédelem és személyiségfejlesztés a KKM módszerével,
  • Személyiségfejlesztés tematikus komplex művészetterápiával,
  • Egészségvédő és fejlesztő művészetterápia,
  • Komplex művészeti terápia.

A művészetterápia több irányzatával is megismerkedtem, és kipróbáltam. Miután saját élményeken keresztül megtapasztalhattam a hatásait, úgy gondoltam, szeretném ezt a tapasztalatot átadni, és hozzásegíteni másokat is hasonló élményekhez. Néhány éve a dr. Antalfai Márta által kidolgozott Katarzisz Komplex Művészetterápia® (KKM) módszere mellett köteleztem el magam és belekóstoltam a Kincskereső Meseterápia® módszerébe is. Az általam megismertek közül ezek állnak hozzám a legközelebb, és ezekben a módszerekben tudok leginkább hitelesen és hatásosan működni.


Jelenleg tanítok, és művészetterápiás foglalkozásokat tartok különböző csoportokban és korosztályban. Szabadidőmben színezek, mandalákat készítek, és természetesen folyamatosan képzem és fejlesztem magam. A Lélektündér nevet egy igen kedves ismerősömtől kaptam.