Faludi Anita vagyok
egészségvédő és fejlesztő művészetterapeuta
komplex művészeti terapeuta

1990 óta folyamatosan olyan munkakörökben mozgok, amelyekben az emberekkel való kapcsolat, mások segítése, valamint útmutatás és tanítás áll a középpontban. 2000 után kezdtem kimondottan tanárként tevékenykedni. Először csak diákjaimnak szerveztem művészeti és kreatív foglalkozásokat, később az iskola falain kívül is több korosztállyal folytattam ezt a tevékenységet.

Négy gyermekem van – közülük hárman már beléptek a felnőttek világába, – így az anyaság szépségeit, nehézségeit és küzdelmeit is egyaránt bőségesen tapasztalhatom.


Úgy gondolom, hogy minden életszakasznak és élethelyzetnek ugyanúgy megvannak a maga kihívásai, és bármilyen életkorban képesek vagyunk fejlődni egészen halálunkig, egyszerűen csak észre kell vennünk, és meg kell ragadnunk ehhez a kínálkozó lehetőségeket. Ennek felismerése és a tanárként eltöltött évek vezettek el olyan irányokba és képzések felé többek között, mint a játék alkalmazása az oktatásban és nevelésben, lelki egészségvédelem és személyiségfejlesztés tematikus művészetterápiával, fejlesztés meseterápiával, komplex művészeti terápia.

A művészetterápia több irányzatával is megismerkedtem, és kipróbáltam. Miután saját élményeken keresztül megtapasztalhattam a hatásait, úgy gondoltam, szeretném ezt a tapasztalatot átadni, és hozzásegíteni másokat is hasonló élményekhez. Néhány éve a dr. Antalfai Márta által kidolgozott Katarzisz Komplex Művészetterápia® (KKM) módszere mellett köteleztem el magam és belekóstoltam a Kincskereső Meseterápia® módszerébe is. Az általam megismertek közül ezek állnak hozzám a legközelebb, és ezekben a módszerekben tudok leginkább hitelesen és hatásosan működni.

Jelenleg tanítok, mese-, és művészetterápiás csoportokat vezetek, tartok önismereti és kreatív műhelyfoglalkozásokat különböző korosztályban csoportban vagy egyénileg. Szabadidőmben színezek, mandalákat készítek, és természetesen folyamatosan képzem és fejlesztem magam. A Lélektündér nevet egy igen kedves ismerősömtől kaptam.