Őszi napéjegyenlőség 2022

A napéjegyenlőség régóta szent idő, amikor a fizikai és a spirituális világ közötti határ elvékonyodik, és a bolygó energiahálózata magasabb rezgésszámba, és ezáltal harmóniába kerül. A Földanya reagál a napéjegyenlőségre, és ezt talán az évszakok változásával is érzékelhetjük.

Az északi féltekén a természet elkezd levetkőzni, elhullani és elengedni. A déli féltekén a természet kezd kivirágozni. Nem számít, hogy hol élünk, mindannyian érezhetjük ezt az energiaváltozást, amely a saját életünkön keresztül áramlik. Néhány dolgot el kell engednünk, de néhány dolog teljes virágzásnak indulhat.

A napéjegyenlőség idején ráláthatunk arra, hogy miben kell kiteljesednünk, és mi az amit el kell engednünk. Megláthatjuk azt is, mi a legfontosabb számunkra, mire szeretnénk fordítani az energiánkat.

Ha kiegyensúlyozatlannak érezzük magunkat, vagy csak szeretnénk egyesülni a Földanya energiáival, harmonizáló és gyógyító hatású lehet, ha minél több időt töltünk a szabadban, a természettel kapcsolatban.

A szeptemberi napéjegyenlőség és a Mérleg-időszak kezdete

A szeptemberi napéjegyenlőség egyben a Mérleg-időszak kezdetét is jelenti, amely csillagjegy erősen kapcsolódik az egyensúlyunk megtalálásához, valamint az életünkben az adás és az elfogadás közötti áramláshoz. A Mérleg a másikban rejlő ént is jelképezi, ami lényegében azt jelenti, hogy milyen szerepeket töltünk be életünk sokféle kapcsolatában.

őszi harmónia
 • Vajon szeretjük-e azt, akik vagyunk, amikor bizonyos emberek közelében vagyunk?
 • Vannak-e olyan kapcsolataink, amelyek a legjobbat hozzák ki belőlünk?
 • Vannak-e olyan kapcsolataink, amelyek erőteljes hatást gyakorolnak fejlődésünkre azáltal, hogy kiváltják a traumáinkat és aktivizálják a tudattalan viselkedésünket?
 • Vannak-e olyan kapcsolataink, amelyekben egyszerűen csak örömünket leljük?
 • Vannak-e olyan kapcsolataink, amelyeket egyoldalúnak érzünk, vagy olyanok, amelyeket fenn kell tartanunk, hogy szakmailag megmaradjunk vagy megőrizzük a békét?

A kapcsolatok nagyon gyakran a legnagyobb tanítóink. Szükségünk van rájuk, hogy gyarapodjunk, növekedjünk, és megértsük, kik is vagyunk valójában.

Ha a kapcsolataiddal szeretnél belső munkát végezni, a Vízöntő és a Mérleg időszak energiái elősegíthetik az önismereti fejlődést. Ehhez a belső munkához álljon itt egy gyakorlat:

Gondolj a legszorosabb, legmélyebb vagy legbosszantóbb kapcsolatodat, majd tedd fel magadnak a következő kérdéseket! Ezek a kérdések furcsának tűnhetnek, de mélyedj el bennük! Hallgass az intuíciódra, vagy csak kezdj el írni, és nézd meg, milyen válaszok születnek. Ezek a kérdések nem arra szolgálnak, hogy teljeskörűen megválaszold őket, hanem arra, hogy különböző felismeréseket ébresszenek.

 • Mit gondolsz, mit akar tanítani neked ez a kapcsolat?
 • Úgy érzed, hogy ennek a kapcsolatnak karmikus kötődései vannak, vagy a lélekszerződésedben van megírva? Ha igen, mit gondolsz, mi a magasabb rendű célja ennek az egésznek?
 • Lehet, hogy beleképzelsz olyat ebbe a kapcsolatba, ami nincs benne?
 • Szeretnél változtatni valamit ebben a kapcsolatban, hogy bizonyos dolgok másképp legyenek, mint ahogyan most vannak?
 • Valóban figyelsz és tisztán kommunikálsz ebben a kapcsolatban, vagy csak feltételezel?
 • Kell-e valaminek változnia ebben a kapcsolatban, és ha igen, ez a változás veled kezdődhet-e?
 • Hogyan tudod a legjobb önmagadat mutatni ebben a kapcsolatban?
 • Milyen részeid vannak elfojtva ebben a kapcsolatban? Melyik részedet bátorítják a kibontakozásra?

Ha van valami az életedben, amit szeretnél tisztázni, vagy válaszokat keresel, különösen a kapcsolataidban, tűzz ki egy célt ezen a napéjegyenlőségi napon, és maradj nyitott a jelekre, üzenetekre és inspirációra, amit kapsz!

Ehhez ad némi segítséget a napéjegyenlőségi rituálé

Scroll to Top