Tavasz

Tavaszi napéjegyenlőség

A tavasz számos pozitív hatással járhat a testi és lelki egészségre, hiszen mint az újjászületés időszaka, lehetőséget nyújt a természettel való összekapcsolódásra, kinyílás által a másokra való odafigyelésre, és képe javítani az általános életminőségen.

Szent Patrik nap

Bár a Szent Patrik nap az ír kultúrához és történelemhez kötődik, egyre népszerűbbé válik szerte a világon. Az ünnepi események közé tartozik a körmenet, az ír néptáncos műsorok, a zenélés és az ír konyha finomságainak élvezete. De ezen a napon bőségesen fogynak az alkoholos italok is, különösen az ír whiskey és a Guiness sör.

A Kos története

Az ókori görög és hellenisztikus mitológiában a Kos-t az Aranygyapjú történetével hozzák összefüggésbe, melyben az arany kos megmentette Phrixust és Helle-t attól, hogy feláldozzák őket az isteneknek. A kos bőre volt az Aranygyapjú.

Kékszemű tavaszi üzenet

Csukás István: Tavaszi vers Az ablakhoz nyomul az orgona,az ablaküvegen át rám nevet,amit nem tudok megunni soha,a kékszemű tavaszi üzenet.

IKREK

IKREK – Az Állatöv harmadik jegye
(május 22 – június 21)
Az Ikrek az ember belső dualitásának, ellentéteinek szimbóluma.

Május a szerelem hónapja

A szakértők szerint a romantikus szerelem az egyik legerőteljesebb érzelem, amire az ember képes. Az ember arra van programozva, hogy kiválasszon magának egy párt.

Scroll to Top