A négy elem

A négy elem az élet alapja fizikai, biológiai és lelki oldalról egyaránt. Minden elemnek megvan a többitől jól elkülöníthető tulajdonsághalmaza, amely pozitív és negatív minőségeket egyaránt tartalmaz. Igen gazdag szimbólumrendszere van, amelyek hatással vannak ránk.

A foglalkozások során megtanuljuk ezeket felismerni, és megismerhetjük a hozzájuk való viszonyunkat. Ennek szellemében állítom össze a négy elem témáját feldolgozó művészetterápiás foglalkozásokat.

tuz_ikon

Tűz

A tavaszi időszak dinamikus, megindul az élet, felébred a természet, és vele együtt elindul a változás. A tavasz a születés-újjászületés időszaka, megindul a fejlődés és növekedés, új energiákkal töltődik az élővilág…

viz_ikon

Víz

A víz elem az életfolyamatok körforgását és megtisztulását biztosítja mind testi, mind lelki értelemben. Testünk nagy része víz, így a szervezetünkben végbemenő folyamatok ehhez az elemhez kapcsolhatók. Lelki értelemben a víz „felelős” az érzelmeink áramlásáért.

fold_ikon

Föld

A föld elem passzív, befogadó, ugyanakkor stabil és biztonságot adó. Testi-lelki szinten a tartást említhetjük mint jellemzőt, ugyanakkor a rugalmatlanság akár negatívum is lehet. A föld elemhez társítható az anyaság, így a teremtés és táplálás minőségei is.

levego_ikon

Levegő

A levegő elem összeköttetés biztosít a földi (anyagi) és az égi (szellemi) világ között. Szüntelen mozgás és áramlás jellemzi. Lelki vonatkozásban a spiritualitás kapcsolható ehhez az elemhez.

A teljes “Négy elem” sorozat összesen öt kb. három órás foglalkozást tartalmaz. Az első foglalkozás egy bevezető, a további négy foglalkozás az adott elem témája köré épül. A témák feldolgozási sorrendje tetszőleges, de mindenképpen a bevezetővel érdemes kezdeni.

Íratkozz fel hírlevelemre!

Eszköz 1

Értesülj a legújabb tartalmakról!

Betekintő

ceruza_sarga

Művészet-, és meseterápiás foglalkozásokon készült alkotások

Kérd az ajándékot!

Minden évszakban új tartalom

Kérdésed van?

ceruza_kek

info(kukac)lelektunder.hu
www.lelektunder.hu

boritek

„Önmagunk megismerése kaland, amely váratlan messzeségekbe és mélységekbe vezet.”

Carl Gustav Jung

Scroll to Top