A RÁK jegy

Június utolsó harmadában az Ikrek szellemi minősége után belépünk a Rák mély vizébe. A Rák a nyár első jegyeként, ezáltal kardinális vízjegyként az érzelmi biztonságra törekszik, és ereje a lemondásban rejlik. A víz, alkalmazkodó képessége révén, képes bármilyen formát felvenni áramlása során, és az akadályokat beborítja vagy lassan hordalékká őrli. A víz nem ellenszegül, egyszerűen csak áramlik folyamatosan, akár az élet.

A Rák nőies jegy, uralkodója a Hold. Kiegyensúlyozott, és a Szaturnusz uralta Bak kiegészítő, ellentétes jegye. Érzékeny, változékony, kreatív, és gondoskodó.

A Rák különös vízjegy. Kapcsolódik az ősforráshoz, a tengerben és a szárazföldön is megtalálható, ami az óceánon kívüli élet első megjelenésének gondolatát sugallja.

A Rák a születéshez és a víz életet adó tulajdonságaihoz, valamint az Anyatermészethez kapcsolódik. Az ókori görögök az Emberek Kapujának nevezték. Úgy tartották, hogy a lelkek a Rák csillagképen keresztül ereszkedtek a Földre, majd egy másik úton, az Istenek Kapuján keresztül, a Bakban felemelkednek.

De a Rák a halállal is összefüggésbe hozható. A babiloni asztrológiában a Rákot szerencsétlennek tartották, mert ez jelentette az alvilág bejáratát. Ennek oka nagy valószínűséggel, hogy a Rák csillagképe a Hydra. A babiloni csillagtudomány tartalmazza hogyan örökölte meg a Rák a Hydra szimbolikáját, amikor a korábbi jel elmozdulásának köszönhetően kiúszott a látókörből. A Rák a Hydra mellett található, amiben tükröződik a görög mitológia is, ahol az alvilág bejárata Hydra búvóhelye mellett van.

A Rák a világok közötti átjárón helyezkedik el, és a fizikai minőségbe való inkarnáció pontját jelenti. Vagyis, hogy megértsük ezt a jegyet, be kell lépnünk a Nagy Anya világába… (a Nagy Anyáról bővebben egy későbbi cikkben)

Forrás: Zodiac Myths: The Story Behind Cancer https://jessicadavidson.co.uk

Scroll to Top