Oroszlán – a zodiákus sugárzó királya

https://astrology.tv/wp-content/uploads/2019/07/astrology_tv_leo_cover-768x768.jpg

Az Oroszlán az ötödik állatövi jegy, ugyanakkor az egyetlen, amelyet a Nap ural. Az Oroszlánban álló bolygók a Nap minden erejével és melegségével kifejezik energiájukat – vagyis nagyvonalúan, kreatívan és lelkesen. Az Oroszlán bolygók azonban meglehetősen drámaiak is lehetnek – ahogyan az Oroszlán személyiség is!

Oroszlán jegy jellemzői

Szimbóluma: oroszlán, Nap, arany
Őseleme: tűz
Minőség: férfias, apai
Uralkodó bolygója: Nap
Hagyományos színei: piros, sárga, narancs – a Nap színei
Hagyományos drágaköve: Rubin
Energiáit kifejező kulcsszavai: kreatív, aktív, nyár, meleg, fény, hatalom, lenyűgöző, drámai, lelkes, büszke

Oroszlán személyiségjegyek

Ahogy jelképe az oroszlán, a dzsungel királya, úgy az Oroszlán jegyűek is hajlamosak magukat a zodiákus királyainak és királynőinek tekinteni. Az Oroszlán jegyű emberek jellemzően lenyűgöző és karizmatikus egyéniségek, imádják a figyelmet, és ízig-vérig a showban utaznak. Nagylelkűek másokkal, melegszívűek és szeretetteljesek. Az Oroszlánok nagyon szórakoztatóak is, ragályos életörömmel rendelkeznek, amely igazán feldobja az mások napját.

A kreativitás kulcsfontosságú késztetése ennek a csillagjegynek, így az Oroszlánok általában szeretik a művészeteket, és gyakran nagyon tehetségesek is ezen a területen. A színészet és a színjátszás szinte a második természetük. Alapvetően az a törekvésük, hogy az életet teljes mértékben megéljék, és minden élményt megragadjanak. A túláradás az Oroszlánok egyik legfontosabb tulajdonsága. Az extravagáns Oroszlán jegyű ember mindenből a legjobbat szereti, de éppoly szívesen kényeztet másokat, mint saját magát.

Ugyanakkor nem illik vitatkozni egy királlyal, így az Oroszlán személyiség időnként büszke, arrogáns és dogmatikus is lehet. Ez egy stabil jegy, ezért a véleménye igen határozott, semmilyen meggyőzési forma nem fogja rávenni az Oroszlánt, hogy megváltoztassa azt. Mivel azt hiszi, hogy mindig igaza van, az Oroszlán személyiségjegyei közé tartozik a főnökösködés és a mások lekezelésére való hajlam is.

Talán meglepő, de az Oroszlán az egyik legszervezettebb csillagjegy, ezért ez a tűz jegy tökéletesen alkalmas a kezdeményezésre, de a dolgok befejezésére is. Bármilyen területen is tevékenykednek azonban, azt mindig drámaian teszik. Összességében az állatövi jegyek királya mindenképpen olyan erő, amellyel mindenkinek számolni kell.

Oroszlán a szerelemben

Az Oroszlán jegyű szerelmesek szenvedélyesek, kifejezőek, kreatívak és egy kicsit túlzóak. A nagy romantikus gesztusok az Oroszlánok társkereső stratégiája, ami néhány más jegy számára kissé riasztó lehet. Ugyanakkor egy Oroszlánnal tökéletes randevúja lehet bárkinek, és ha azt akarja, hogy kedveld őt, nagyon nehéz nem beleesni a bűvöletébe!

Egy megállapodott kapcsolatban az Oroszlán személyiség rendkívül hűséges és lojális – elvégre ez egy stabil jegy. Szereti a romantika varázsát különleges ajándékokkal, finomságokkal és meglepetésekkel életben tartani, mindig demonstratív és gyengéd szerelmével szemben.

Azonban az általános Oroszlán igény – az, hogy imádják őket, – néha problémákat okozhat egy szerelmi kapcsolatban. Ha a másik fél nem helyezi az Oroszlán igényeit az első, sajátját pedig a második és utolsó helyre, az Oroszlán könnyen felháborodhat. Az Oroszlán dogmatizmus is gondot okozhat időnként, ezért az Oroszlán jegyűnek olyan partnerre van szüksége, aki nem bánja, ha makacs és önfejű véleményekkel kell szembenéznie.

Az Oroszlán szerelmi kompatibilitás erős a másik két tűzjeggyel, a Kos és a Nyilas jegyekkel. A levegő jegyek, az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő szintén jól illenek az Oroszlánhoz. A tűznek levegőre van szüksége ahhoz, hogy fényesen égjen, és a levegő jegyűek szívesen megadják az Oroszlánnak a szükséges figyelmet. Cserébe az Oroszlán örömmel illeszkedik a levegő jegyűek szórakozási és baráti érzékéhez.

Az Oroszlán kompatibilitás azonban nem feltétlenül jó a Bakkal és a Halakkal. Az extravagáns Oroszlán nem tud mit kezdeni komoly, józan Bak viselkedésével, a Bak viszont egyszerűen nevetségesnek találja az Oroszlán figyelemfelkeltő igényeit. A Halakkal az Oroszlán nem kapja meg a vágyott imádatot, mert a Halak túlságosan el van foglalva a saját problémáival. Hasonlóképpen, a Halak az Oroszlánt egyszerűen túl hangosnak és túl drámainak találja.

Mi, emberek azonban összetett lények vagyunk, ezért ne csak a jegyek alapján dönts a párkapcsolatodról!

Oroszlán a munkában

Az Oroszlán személyiségnek érzelmi kiteljesedésre van szüksége a munkában is, és szereti, ha kreativitását kiélheti a mindennapokban. Szervezői és vezetői tehetségük természetes vezetővé vagy menedzserré teszi őket. A munkahelyen az Oroszlánok számára kulcsfontosságú az elismerés és a dicséret – ez nem az a csillagjegy, amelyik jól boldogul egy háttérmunkában észrevétlenül és köszönet nélkül.

Főnökként az Oroszlán nagylelkű, inspiráló és előrelátó, még ha kissé autokratikus is. Jaj azonban annak az alkalmazottnak, aki megpróbálja ellopni a főnök dicsőségét – ha van mit dicsérni, akkor az Oroszlán biztos lehet benne, hogy el fogja venni. Alkalmazottként az Oroszlán összeütközésbe kerülhet a hatalommal, ha úgy érzi, hogy nem veszik eléggé észre. Ennek ellenére büszke a jól végzett munkára, és mindenképpen elkötelezettséget és hűséget tanúsít.

Az Oroszlán személyiségjegyeihez illő nagyszerű karrierlehetőségek közé tartozik a színház, a film és a művészetek, a showbiznisz, a divat, a modellkedés és a csillogás. Manapság az Oroszlánok gyakran a közösségi médiában vagy influenszerként is sikereket érnek el.

Oroszlán a családban

Oroszlán gyermek

Az Oroszlán gyermek eredendően arisztokratikus tartással rendelkezik – egyszerűen tudja, hogy ő különleges! Az Oroszlán gyermek általában vidám, de hamar felháborodik, ha nem kapja meg azt a figyelmet, amit szerinte megérdemel. Nagyon kreatív, szeret kísérletezni a különböző művészeti és kézműves foglalkozásokkal.

Az iskolában az Oroszlán gyermek valószínűleg főnökösködik, ennek ellenére kedves. Meglehetősen korán kialakulnak azonban a megrögzött nézetei, és bátorításra van szüksége, hogy nyitottabb legyen, és értékelje mások véleményét.

Az Oroszlán gyermek szereti, ha lefoglalják, ezért gyakran jól működik, ha már korán felelősséget kap otthon – különösen, ha vannak fiatalabb testvérei, és így valamilyen módon ő lehet a „főnök”!

Oroszlán szülő

Szülőként az Oroszlán jegyű melegszívű, kifejező és szeretetteljes. Jól csinálja, ha arra bátorítja gyermekeit, hogy ragyogjanak, de tisztában kell lennie azzal, hogy nem minden gyermek egyforma tehetséggel rendelkezik. Néha egy Oroszlán szülőnek nehézséget okozhat egy olyan gyermek, aki sokkal csendesebb, mint ő maga, vagy aki inkább a háttérben szeretne maradni. Az Oroszlán szülő azt szeretné, ha gyermekei jól teljesítenének, de ez sok nyomást jelenthet, különösen a vizsgák előtt álló tizenévesek esetében.

Oroszlán egészsége

Hagyományosan az Oroszlán mint csillagjegy a szív és a hát felett uralkodik, ezért a sok testmozgás fontos egész életen át. A gerinc rugalmasságát elősegítő testmozgás különösen jót tesz az Oroszlánnak, aki szívesen belead minden keménységet bármilyen edzésprogramhoz.

Összességében azonban a kiváló vitalitás és az erős alkat Oroszlán vonások, és ez a csillagjegy jellemzően jó fizikai egészségnek örvend.

A mentális egészség is jellemzően erős az Oroszlánnál, mivel ösztönösen optimista és az élet derűsebb oldalát látja. A siker és a sikeresség iránti belső igény azonban nagyfokú önuralmat igényel, ezért az Oroszlán személyiségnek vigyáznia kell, nehogy túl gyorsan kiégjen. Szervezőkészségét kihasználva az Oroszlán élénk és tartalmas eseménynaptárat hozhat létre magának, ami egész életében boldoggá és elégedetté teheti őt.

Forrás: Leo: Your Guide to the Radiant Royal of the Zodiac https://astrology.tv

Scroll to Top