Kos

Kris Fairchild

A tavaszi nap-éj egyenlőséggel belépünk egy új energiákkal teli időszakba, a Kos időszakába. Az évnek ebben az időszakában visszanyerhetjük egyensúlyunkat, amikor az éjszakai sötétség és a nappali világosság ugyanolyan hosszúságú.

A Kos energiái

A Kos az állatöv első jegye, eleme a tűz. A Kos időszakában hasznosíthatjuk új energiáinkat, és új utakra indulhatunk.

A tavasz első napján a világ életre kel, és a Kosban kicsempészi téli árnyékából a Napot. Rengeteg energiát kölcsönözhetünk a Kostól, ami arra ösztönöz minket, hogy nagy erőkkel induljunk új életünk felé, és megvalósítsuk mindazt, ami a nap-éj egyenlőség idejében megfogalmazódott bennünk. A Kos segít abban, hogy sikeresen támaszkodjunk az intuíciónkra, ami vezet minket, mert szükségünk van a belső útmutatásra, amelyet kapunk, hiszen a Kos energiái gyors reakciókra és impulzív cselekvésre ösztönöz. És bár az ösztöneinkre hallgatva nagy erőkkel vethetjük bele magunkat az új és ismeretlen helyzetekbe, némileg óvatosnak is kell lennünk és az eszünkre is figyelni, hiszen ez az időszak hajlamosság tehet mindet a meggondolatlan cselekedetekre is.

Kos az asztrológiában

Az asztrológiában a Kos a fejet képviseli, ami igen találó, hiszen a Kos önfejű, szarvaival utat tör magának, és áthágja akár a szabályokat is annak érdekében, hogy saját elképzeléseit megvalósítsa.

A Kosba érkezett Nap különleges feszültséget kelthet bennünk. A Nap és Chiron találkoznak egymással, lehetőséget adva arra, hogy megalapozzunk a következő 12 hónapos gyógyító erejű energiaciklusunkat. Arra buzdít minket, hogy az ego helyett egy magasabb tudatszinten, magasabb mentális síkba helyezkedve tanuljuk meg élni életünket.

Fontos, hogy a Kos első heteiben összpontosítsunk arra, hogy elhagyjuk a régi rossz szokásainkat és viselkedésünket, hogy új énünk egész évben megmaradjon. Ha erősek vagyunk, képesek vagyunk arra, hogy befogadjuk az újat, úgy képesek vagyunk a lelki fejlődésre is.

Mindazt, amit az elmúlt évben tanultunk, felhasználhatjuk az új energiaciklusban. A Kos időszaka abban segít nekünk, hogy megtegyük az első lépéseket az új életünk felé.

Használjuk hát ki az energiákat, amelyekkel a Kos felruház minket, de vigyázzunk, hogy ne rontsunk fejjel a falnak, hanem gondolkodjunk is kicsit, mielőtt az új dolgokba, az ismeretlenbe belevágunk!


Scroll to Top